Fák, bokrok.jpgMinden hónapnak meg van a maga feladata, amit a kertben, vagy a lakásban el kell végezni. Ez alól a január se kivétel. Pár praktikus teendővel tudok szolgálni.

Ápoltság: Folytassuk a fagy által fellazított talaj ledöngölését az újonnan ültetett növények körül. Ha a meteorológusok kemény hideget jósolnak, takarjuk be szalmával a fagyra komolyabban kényesebbeket. Ha az elmúlt hónapban nem tettük, tekerjünk vászoncsíkot a fiatal fenyőfélék ágai köré, hogy ne törjenek le a hó nyomása alatt.

Ültetés: Ha enyhébb az idő és a talaj nem fagyott, folytassuk a konténeres lombhullató cserjék kiültetését.

Metszés: Folytassuk a törött,  az elpusztult és a beteg ágak eltávolítását az idősebb fákról, bokrokról. Metsszük meg a lilaakácot. A vázágak kivételével erősen vágjuk vissza a vesszőket.

Egyéb teendők: Érezzük meg a favágó szerszámokat, a metszőollókat és a sövénynyírókat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása