Zöldésgek, gyümölcsök.jpgÁltalánosságban elmondhatjuk, hogy a kertészkedéssel kapcsolatban mindenkinek a zöldségek, gyümölcsök jutnak először eszükbe. És valljuk be, hogy nem jogtalanul. Ezek azok a drága kincsek, amelyeket eszünk nap, mint nap, és amelyek fogyasztásával elkerülhetjük a sok szintetikus vitamin fogyasztását. Bár a kertészkedés ezen válfajának a tavasz lesz a fontos éledezési pontja, de mint a lenti feladatokat átnézzük, akkor láthatjuk mennyire le tudja foglalni az embert egész évben, ha ezt a hobbit, munkát választja magának.

Ápolás: Kezdjük meg a megállapodott rebarbaranövények hajtását: borítsuk be a növény szártövét virágcseréppel vagy dobozzal, hogy ne kapjon fényt. Vessünk üvegházban karalábét, karfiolt.

Egyéb teendők: Szedjük fel a csicsókát. Folytassuk a kelbimbó betakarítását. Tervezzük meg az új gyógy- és fűszernövénykertet, és rendeljük meg a tavasszal szállítandó vetőmagokat és palántákat. Rendeljünk ültetésre szánt burgonyát erre szakosodott szállítótól. Az üveg alatt vagy a lakótérben tartott növényekről vágjunk petrezselymet: konyhai ollóval egyenként távolítsuk el a különálló leveleket. Ellenőrizzük a tárolt zöldségeket, hogy nem rohadt-e, s azonnal távolítsuk el a fertőzött példányokat, hogy megelőzzük a betegség terjedését.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása