vegyeskultura.jpgMinden évben ezen időszakban arra szoktam összpontosítani, hogy mit is vessek, mik legyenek a zászlós hajók a kertben. Idén leginkább a gyümölcsök és a répafélések lesznek a nagy volumenű projektek. Tavaly egy szál cékla nem kelt ki, idén viszont szeretnék jó sokat, akár az elrakásával is próbálkoznék. A másik a nyuszik miatt a marharépa lesz. Utóbbit nem az én, hanem a szomszéd kertjébe tervezem a lucernaföld mellé.

Ez mellett a szokásosakat fogom ültetni, vetni. Palántákat megint fogok nevelni ablakban. Valamint idén szeretnék káposztát is termeszteni pár fejjel. Azt találtam ki, hogy saját nevelésű zöldségekből csinálok salátát.

Szőlő és málna telepítést is végzek. Be akarok fogni új, régi fólia területét a termesztésbe. Gyümölcs fákat is szeretnék telepíteni, párat viszont ki fogok vágni, ki lett vágva. Eper torony elkészítése is tervezve van a fűszernövényessel együtt.

Új bor receptet is kaptam, amit kicsit átalakítva ki szeretnék próbálni. Esetleg, ha annyira nem fogy a gyereke által a gyümölcs, akkor lehet, hogy pár gyümölcs bort kipróbálok. Szeretném az epret rendbe tenni. Újabb ágyást telepíteni a régebbiek mellé. A régóta földbe lévő hagymákat kiszedni. A komposztálót is elköltöztetni hátrébb. A fa jellegű anyagoknak (gyújtós, tüzelő, kemencés tüzelő) egy fatárolót készíteni a konyhakert végébe, hogy a mostani fatárolómat tudjam nyúlháznak használni.

Sok-sok terv, várhatólag ugyanolyan kevés időráfordítás mellett. Szóval idén is nagy tervek. Majd meglátjuk mire jutok. Most átgondolom, délután miket fogok venni a kertészetben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása