Utolsó kommentek:

ccssllaa 2018.12.03. 19:59:35

Hat éve van Othelló szőlőm /kevés Izabellával/, négy éve van Othelló borom. Az első évire azt mondta a Fiam: Apa ez ihatatlan! Az idei Othelló-Bivalyvérre pedig a következőt válaszolta: /kértem, hogy vigye be a bort a teraszukról, mert-5 fok a fagyáshatár/
Szia Papa! Köszönöm az utánajárást. Szerintem nem lesz szükség a kint tárolásra, mert szépen fogyogat, mivel nagyon finom!
Ha érdekel a hogyanja írj a csesznoklaci@gmail.com-ra

Bejegyzés: Bor készítése szőlőből 1.

markgarden 2018.07.30. 10:43:49

Kedves Scite!

Kipróbáltam kétszer is. Vegyes eredménnyel, mert a leanderről leszedte a tetveket, míg az almafáról nem.
Ennek több oka lehet. Az egyik, hogy teljesen más fajta tetű lehetett. A másik, hogy az almafánál már a levéltetvek ürüléke nagyon elburjánzott, így lehet, hogy használt, de nem annyira látványosan, mint a leandernél.
Majd, ha még próbálkozok az anyaggal, akkor annak eredményéről is beszámolok.

Bejegyzés: Védekezés tetvek ellen almaecettel

scite 2018.07.20. 10:37:16

Kipróbáltad? Ha igen milyen eredménnyel?

Bejegyzés: Védekezés tetvek ellen almaecettel

markgarden 2015.09.02. 12:03:17

Sajnos, ez a módszer megbukott. Nem a technológia, hanem a tapasztalatlanságom miatt. Volt olyan, amelyiket túllocsoltam, volt amelyik kiszáradt. Volt, amelyik túl sok fényt kapott, és egyszerűen kiéget. Pár palánta azért kikelt, megmaradt (szívós volt és ragaszkodott az életéhez), de nem akart semmire menni, csak mikor kiültettem, és eltelt pár hét. Viszont addigra a szabad földbe vetett magok is kikeltek és sokkal jobban nőttek.
A másik probléma, amit elkövettem, hogy nem volt elegendő föld az edényekben, amelyekből táplálkozhatott volna a növény. És talán a forgács se vált be úgy, ahogyan gondoltam.
Viszont tavaszra újult erővel készülök és most egy új melegágyat fogok szerkeszteni. Most jött szét a zuhanykabinunk, és az üveg oldalaiból jó melegágy lesz.
Szeretném már most ősszel összehozni, mert tavasszal biztosan nem lesz annyi időm, hogy időbe végezzek vele.
Idén egy másik próbálkozásom is volt, ami szintén nem járt akkora sikerrel, mint amit vártam tőle. Készítettem fakalodákból és fóliából egy kis fóliasátort. Régebben használtam és akkor többé-kevésbé bevált, de idén megint hibáztam egyet. A fóliasátort átraktam az egyik szilvafa mellé, hogy azért annyira ne legyen forróság a sátorban. Viszont arra nem figyeltem, hogy mielőtt odaraktam a sátrat, jól felrotáltam, de nem figyeltem arra, hogy a sátorban kicsit keresztbe lejt a talaj. Nos, locsoláskor már hamar kiderült, mert amit belocsoltam, az mind az alacsonyabban lévő oldalra folyt.
Sőt, az se volt valami jó ötlet, hogy a locsolást kannával végeztem, de mivel magas volt a sátor, ezért magasról "esett" a víz, és ennek köszönhetően jól megkeményedett a talaj.
Ennek a sok "hibának" köszönhetően csak pár szál karalábét, paprikát és paradicsomot tudtam nevelni, de azok is eléggé satnyák lettek. Főleg azért, mert ennek a tervnek is későn álltam neki.
De majd jövő tavasszal. :)

Bejegyzés: Március első vetései