Virágoskert.jpgA virágzó növényekkel kapcsolatban is volt pár jó tanács a blogban, amelyet kicsit ki szeretnék egészíteni a februári hónapban elvégzendőkkel.

Ápolás: Szórjunk csalit a meztelen csigák számára a sarkantyúvirág, az árnyékliliom és a krizantém tövek köré. Ássuk fel az ágyásokat a tavaszi ültetéshez és vetéshez. Ha ősszel nem trágyáztunk, gereblyézzünk a talajba csontlisztet vagy általános trágyát. Ellenőrizzük a tárolt krizantémtöveket és dáliagumókat, és semmisítsük meg azokat, amelyeken a rothadás jelei mutatkoznak.

Ültetés, vetés: Enyhe időben folytassuk a liliomok kiültetését, vagy ültessük őket virágcserépbe, hogy ott növekedjenek és virágozzanak. Ha az időjárás engedi, folytassuk a belső térben elvirágzott hagymák kiültetését. A hónap végén vessük el a szagos bükkönyt a szabadban végleges helyére. Vessük el üveg alatt, 18-21 °C-on a közepesen télálló egynyári növényeket, például a begóniát és a lobéliát.

Egyéb teendők: Vegyük ki az évelő szegfűket az üveg alól, amikor már kilenc pár levelet hoztak. Adjuk fel utolsó rendeléseinket a tavaszi ültetéshez és vetéshez. Ha a madarak megtámadják a korai krókuszt, akasszunk fehér pamutcsíkokat a virágok fölé.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása