vakondturas.jpgMegint csak találtam pár hasznos információt a vakondokok ellen, hátha valakinek valami beválik ebből. Mert azt már magamon is tapasztaltam, hogy ahány ház, annyi szokás, annyi eredmény. Mindenkinek a saját szokását ki kell találnia, ki kell tapasztalnia.

Ezért bár én a vakondűző növényt szeretném kipróbálni, azért megosztom, hátha eddig mások nem találták meg ezeket a lehetőségeket. A már említett www.vmnk.hu oldalon találtam több más növényt, amire azt mondják a vakond ellen beválhat:

"Kerti laboda (Atriplex hortensis 'rubra')

kerti_laboda.jpg

Ennek a növénynek legalább olyan értékes az ásványi anyag készlete, mint a spenóté, a C-vitamin tartalma viszont a háromszorosa, nem csoda, hogy már a középkorban is főzeléknövényként tartották számon.

A másik nagyon fontos tulajdonsága hogy mindenféle hókuszpókusz nélkül elűzi a vakondokat. 2.5 m-re is megnő, már ha hagyjuk. A spenóttal ellentétben nyár végéig szedhető

 

 

 

Császárkorona (Fritillaria imperialis)

csaszarkorona.jpg

A növény hagymájának vakond riasztó hatást tulajdonítanak, ami azt illeti , elég kellemetlen szaga van, lehet hogy a vakond és a pocok sem szereti.

Ricinus (Ricinus communis)

ricinus.jpg

A ricinus hatékonyságát nagy egyetértés övezi, tény ugyanakkor, hogy a növény csak magoncként mutatós, amikor kifejlődik, kimondottan csúnya.

A növény zsíros olajokat tartalmaz a ricinolsav trigliceridjeivel, a mag pedig az erősen mérgező ricin fehérjét és a kevésbé mérgező ricinin piridin-alkaloidot.

 

 

Gyalogbodza (Sambucus ebulus)

gyalogbodza.jpg

Magyarország egyes tájain arra a megállapításra jutottak, hogy a gyalogbodza levágott szára a vakondtúrásba dugva egykettőre elűzi a betolakodót."

 

 

 

 

Szóval növények közül ezeket mindenképpen ajánlja az oldal vakond ellen. Majd, ha lesz időm, akkor kicsit jobban kivesézem ezeket a növényeket.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása