Gyümölcsök.jpgA legutóbbi bejegyzésemben már említettem, hogy a gyümölcsöknek nagyon fontos szerepük van az emberek életében. Viszont még nem írtam arról, hogy januárban milyen teendők is lehetnek egy gyümölcsösben. Ezt a hiányosságomat most pótolom.

Ápolás: Fejezzük be a gyümölcsfák orsóolajjal, illetve vazelinolajjal végzett téli lemosó permetezését.

Metszés: A cseresznye-, őszibarack-, sárgabarack-, szilva-, és damaszkusziszilva-fák kivételével vágjuk le a termő fákról az egymást keresztező, elpusztult vagy beteg ágakat. Folytassuk az újonnan ültetett fák kisméretű alakító metszését. Az új gyümölcsbokrokon vágjuk vissza az összes vezérhajtást fele hosszúságúra - a feketeribiszke estében 5 centiméteresre -, ha még nem tettük meg. Az új vesszős gyümölcsbokrok, például a málna vesszőit vágjuk vissza úgy, hogy a talajtól számítva ne legyenek magasabbak 23 centiméternél.

Egyéb teendők: Ellenőrizzük és javítsuk meg a bogyós gyümölcsűeket tartó huzalokat és egyéb tartószerkezeteket. Folytassuk a tárolt alma és körte ellenőrzését, semmisítsük meg a rothadás jeleit mutató példányokat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása