Fák, bokrok.jpgVégre itt van a tavasz első hónapja, amelyet mindenki nagyon várt. Már amit levetet, azt már megkezdtünk az eddigi téli hónapokban, de az igazi munka, igazából csak most kezdődik. Lássuk milyen teendők vannak az első tavaszi napokban a fákkal, bokrokkal kapcsolatban.

Ápolás: Öntözzük a fiatal növényeket, és terítsünk köréjük érett trágyát vagy zúzott erdei fakérget. Folytassuk a talaj-előkészítést a később ültetendő örökzöldek számára. Készítsük elő a rododendronok helyét, dolgozzunk be mészmentes komposztot a talajba. Gyomláljuk ki a sövények alját.

Ültetés: Ültessük el a csupasz gyökerű lombhullató fákat, bokrokat és sövényeket, valamint a konténerben nevelt iszalagot.

Metszés: Vágjuk vissza erősen az illatos nyári orgonát, a gyöngycserjét és a tamariskát. Vágjuk le az illatos lonc és téli jázmin virágos hajtásait, és távolítsuk el róluk a régi, vékony és gyenge hajtásokat. Vágjuk vissza a fuksziát, a nyáron virágzó iszalagot és a bokros fehér mályvát az élő fás részekig. Vágjuk vissza erősen a szép téli kérgéért nevelt somfát és fűzfát.

Szaporítás: A fanyarka leválasztott hajtásait ültessük virágcserépbe, hogy ősszel kiültethessük őket. Válasszuk le a boglárcserje gyökeres tősarjait, és ültessük őket végleges helyükre.

Egyéb teendők: Védjük az újonnan ültetett bokrokat átmeneti szélvédőkkel.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása