Virágoskert.jpgA rózsák mellett vannak más virágok a kertekben, amelyekről szintén meg kell említeni pár olyan feladatot, amelyet ilyenkor is el tudunk rajtuk végezni.

Ápolás: Enyhe időben ásóvillával forgassuk át a talajt az idősebb évelő növények között, az évelő gyomnövények eltávolítása érdekében. Megfelelő időjárás estén ássuk meg az ágyásokat és a szegélyeket, hogy késen várják a tavaszi ültetést és vetést. Hagyjuk a felásott földet darabosan, a téli fagy majd apróra morzsolja. Ellenőrizzük a tárolt dáliagumókat, a fonnyadtakat áztassuk vízben egy éjszakára, hogy feléledjenek. A gombás részeket vágjuk ki a gubóból, és hintsük meg őket gombaölő szerrel.

Ültetés, vetés: Ültessünk kései szállítású liliomokat nedves komposztot tartalmazó virágcserepekbe, és tartsuk fagymentes üvegházban, majd a fagyok elmúltával ültessük ki őket. Vessük el a szegfű-, a liliom- és a szagosbükköny-magokat üveg alatt.

Szaporítás: Vegyünk tőlevéldugványokat üvegházban a nagyvirágú krizantémokról. Ha az elmúlt hónapokban nem tettük, gyökereztessük a szegfűk dugványait alulról fűthető asztalon, üvegházban.

Egyéb teendők: Rendeljük meg azokat a hagymákat és növényeket, amelyeket tavasszal akarunk elültetni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása