Fák, bokrok.jpgItt van végre a február, már csak egy hónap és lehet a kertbe menni a veteményezést előkészíteni. De előtte még van pár teendő, mondjuk a fákkal, bokrokkal.

Ápolás: Folyassuk a fagy miatt meglazult talaj megszilárdítását az újonnan ültetett növények körül. Készítsük elő a tavasszal ültetendő örökzöldek helyét.

Ültetés: Enyhe időszakokban, ha a talaj nem fagyott, még mindig folytathatjuk a lombhullató fák, bokrok és sövények ültetését.

Metszés: Végezzük el a díszfák alakító metszését: vágjuk le róluk a befelé növő és kedvezőtlen alakú hajtásokat. Ritkítsuk ki a futó fafojtó és csucsor gyenge hajtásait. Ha szükséges, erősen vágjuk vissza őket. A lombhullató sövények első metszését is elvégezhetjük a hónap vége előtt, ha nincs fagy.

Szaporítás: Vessük el a zanót és a seprőzanót magjait alulról fűthető melegágyba.

Egyéb teendők: Téli védelmet nyújtó Agrol olaj segítségével távolítsuk el a mohát és a zuzmót az öreg fatörzsekről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása