Rózsaágyás.jpgJanuárban már megismerkedhettük, hogy tél folyamán is vannak munkák a rózsákkal, de ott még nem volt vége a teendőkkel. Lassan fel kell készülni a tavaszra. Erre kapunk segítséget a lenti listával.

Ápolás: Ha a talaj fagyos vagy nedves és tapadós, továbbra is vermeljük a csupasz gyökerű rózsákat, vagy tároljuk őket fagyvédő takaró alatt. Folytassuk a talaj-előkészítést a tavaszi ültetéshez. Szilárdítsuk meg a fagyok vagy az erős szelek miatt fellazult földet az újonnan ültetett rózsák körül.

Ültetés, vetés: Ültessük ki a kései szállítású bokrokat fagymentes időben. Gyűjtsünk magot a vad- és nemes rózsákról, s vessük őket hidegházban tartott cserepekbe.

Metszés: Enyhe éghajlatú, védett kertekben a hónap vége felé megkezdhetjük a megállapodott rózsabokrok metszését. Metsszük meg a megállapodott bokorrózsákat: vágjuk ki a legrégibb, legelfásodottabb szárak egyharmadát, hogy elősegítsük az erős új hajtások növekedését. Ritkítsuk meg a túl sűrű növésű, fákat ellepő, folyton nyíló futórózsákat. Könnyebb felmérni a helyzetet, amíg sem a fákon, sem a rózsákon nincsenek levelek. Ne metsszük meg az egyszer nyíló kúszó- és futórózsákat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása