konténeres növények.jpgHa február, akkor nem lehet kihagyni a konténeres növényeinket se. Nézzük milyen teendőink lehetnek velük.

Ápolás: Ellenőrizzük, hogy nincs-e lehullott levél vagy egyéb hulladék az ültetőládák és az edények alatt, amelyek akadályozhatná a vízelvezetést. Ha kemény fagy várható, takarjuk be finoman az érzékeny, korán virágzó bokrokat, például a magnóliát és a rododendront.

Ültetés: Enyhe időben ültethetünk lombhullató bokrokat és kis fákat, hogy mindig legyen látnivaló a kertünkben.

Metszés: Metsszük meg a nyáron virágzó iszalagot: vágjuk vissza erősen, amikor növekedni kezd.

Egyéb teendők: Vigyük fedett térbe a hajtatott hagymák utolsó csoportját is, hogy virágozzanak. Tervezzük meg, hogyan ültetjük be tavasszal és nyáron a verandán és másutt elhelyezett tartóedényeket. Ellenőrizzük a katalógusokban az utolsó rendelések határidejét. Rendeljünk összeállítást a tavaszi szállításra ajánlott növényekből.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása