Zöldésgek, gyümölcsök.jpgFebruár, ez az a hónap, amikor a fejben minden kocka a helyére kerül. Minden apró részletekig meg vannak fejben a kert vetési, ültetési tervei. Esetleg a magok is a kis tasakokban már bevetésre készen várják mikor kezdhetik meg, hogy ígéretből bizonyíték lehessenek. Már csak a márciusi meleg hiányzik, és lehet veteményezni szinte mindent, de addig is van pár korai mag, amit már el lehet vetni. Valamint van pár teendő is.

Ápolás: Az előző ősszel trágyázott talaj felásásával készítsünk elő ágyást új spárganövényeknek. Jelöljük ki a gyógy- és fűszernövények helyét. Ássuk fel számukra alaposan a talajt, s dolgozzunk bele érett kerti komposztot vagy más szerves anyagot.

Vetés: Az enyhe éghajlatú területeken kezdjük meg a lóbab és a korai borsó vetését. Vessük el hidegházban a korai sárgarépa magjait. Vessük el a gumós zeller, a saláta és a dughagyma magjait üveg alatt. Vessük el a lóbabot, a sárgarépát, és takarjuk le őket védő harangokkal. Vessünk petrezselymet, spenótot, pasztinákot a szabadban, ha az idő nem fagyos.

Szaporítás: Osszuk szét a megállapodott borsmentanövényeket. Ültessük szét az indákat tápanyagdús talajban.

Egyéb teendők: Csíráztassuk a korai burgonyát világos, 12-14 °C hőmérsékletű helyen.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása