Gyümölcsök.jpg

Ha már előzőleg írtam a gyümölcsfáim metszésével kapcsolatban, akkor itt az ideje, hogy összeszedjem milyen teendők is vannak a gyümölcsfákkal, gyümölcsökkel ebben a hónapban.

Ápolás: Alkalmazzunk gyomirtót a gyümölcsfák körül a talajon. Permetezzük az őszibarackfákat levélsodródás ellen, amikor a rügyei duzzadni kezdenek. Lássuk el talajtakarással az összes újonnan ültetett fát, bokrot és vesszős gyümölcsöt. E hónap legelején, a rügyek duzzadása előtt fejezzük be a téli védő Agrol olaj alkalmazását. Takarjuk le a szamócát védőburával vagy kertészeti fátyolfóliával, hogy korábban hozzon termést.

Ültetés: Megfelelő idő esetén folytassuk az új gyümölcsfák és bokrok ültetését.

Metszés: A sárga- és őszibarackfákat kivéve végezzük el a tél végi fás metszést. Vágjuk vissza a talajszintig a megállapodott ősszel termő málnát. Vágjuk vissza a nyáron termő málnavesszők csúcsát úgy, hogy éppen a felső tartóhuzal fölé érjenek, az újonnan ültetett vesszőket pedig úgy, hogy kb. 23 centiméteresek legyenek. Végezzük el a szőlő fás metszését.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása