Virágoskert.jpgMárcius elejére a hóvirágok már elnyílottak, de most pompázik a krókusz és ibolya a kertünkben. Ibolyából három színű van: fehér, lila és kék. De ez mellett már bimbózik a nárcisz, jácint, tulipán és sorolhatnám mennyi minden elkezdte virágos életét. Ezekből is látszik, hogy a sok virágzó növénnyel meg kell kezdeni az aktív foglalatosságot. Ehhez segítenek a lentebb leírtak.

Ápolás: Fejtrágyázzuk a megállapodott ágyásokat és szegélyeket általános műtrágyával. Készítsük elő az ágyásokat szerves anyag beforgatásával a krizantémok és a dáliák számára. Tápláljuk az íriszeket, és tépjünk le róluk minden elhalt levelet.

Ültetés, vetés: Ültessük ki a jácint- és nárciszhagymákat. Ültessük ki a hidegtűrő évelő növényeket. Ültessük ki a szegélyszegfűt. Ültessük ki az ősszel vetett szagosbükkönyt. Vessük el végleges helyükre a hidegtűrő egynyári növényeket: tatárvirágot, tündérkürtöt, borzaskát, körömvirágot. Enyhe éghajlatú területeken ültessük ki a nyáron virágzó hagymákat.

Metszés: Távolítsuk el a nárcisz és a többi hagymás növény száraz virágait.

Szaporítás: Kezdjük meg a dáliagumók hajtatását, hogy legyen dugványnak való hajtásaink. Vegyünk dugványokat az áttelelt krizantémtövekről. Osszuk szét és ültessük el a túlburjánzott hóvirágcsoportokat. Folytassuk a közepesen hidegtűrő egynyáriak üveg alatti vetését, és kezdjük el a palánták kiültetését.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása