Ahogyan ígértem pár képet időnként mutatni fogok a palántáim növekedéséről. Gyorsan készítettem pár képet.

20170401_092543.jpg

A sárga fürtös paradicsomom már elég nagy. Amint látni a láda bal oldalán nem igen keltek ki a magok. Valószínűleg mikor elkezdett csírázni, akkor nem volt elegendő folyadék a ládában és kiszáradt. Lehet, hogy a kezdetek kezdetén jobban meg kellett volna locsolnom az egész ládát, és egy félig sáros talajba vetnem a magokat.

20170401_092553.jpg

A piros fürtös paradicsomom viszont nagyon szépen kikelt. Ennek a ládának az alján van pár cserép, amely a plusz vizet magába szívja és tárolja későbbre. Valamint ennek a földje eléggé sáros volt a magok elültetésekor.

20170401_092616.jpg

Ennek a ládának is van egy kisebb üres foltja a láda közepén. Szintén hasonló lehetett itt is a helyzet, mint az első ládánál. Csak virágföld van a ládában és nem lett jól átitatva a talaj. Ettől függetlenül azért lesz annyi fehérözön paprikám, hogy elegendő lecsót tudjak majd nyáron készíteni.

20170401_092629.jpg

Ebben a ládában is eléggé jól kikeltek a magok. Én nem vártam még ilyen eredményt se. Ez a láda is eléggé sáros volt a magok elvetésekor. Viszont ezek a palánták nem nőnek annyira, mint az előző paprikák. Viszont nagyon is ráérnek még. Csak április eleje van. Április végéig nem kell paprika palántákat ültetni kintre.

Ha már itt tartunk, hogy palántázás, akkor lehet meg fogom majd próbálni előbb kitelepíteni egyiket-másikat és valami kisebb burával, fóliával be fogom takarni őket a megfázás ellen. Ha majd lesznek új képek, akkor majd azokat is fel fogom tölteni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása