Ismét készítettem pár képet a palántáim növekedéséről. Elég furcsa meglepetés fogadott a sárga fürtös paradicsomnál.

20170410_083019.jpg

A kép jobb oldalán, ahol eddig üres volt a balkon, megjelentek kis paradicsom palánták. Akkor most mi van? Eddig ahogy locsoltam, kikelt a paradicsom magok egy része. Most, hogy még mindig szinte ugyanúgy locsolok, most késve, de kikelt pár mag, amely a földben volt. Vajon nem locsoltam rendesen eddig, és most egy alkalommal locsoltam több vizet a magok földjére is?

20170410_083029.jpg

A piros fürtös paradicsom is kezd elég nagy lenni. Szerintem túl sűrűn lettek a magok lerakva a földbe, mert kezd felsárgulni a paradicsom palánták alja. Több lehetőség van: vagy kiültettek párat (ez most nem lehetséges, mert jönnek hidegebb reggelek a héten), vagy kitépek pár palántát, hogy a többi palántának legyen helye, vagy egyszerűen nem csinálok semmit, maradnak a ládában a palánták?

Én az utóbbit választom, kockáztatva, hogy esetleg nagyobb baj is lehet a palántákkal. De miért sárgul? Talán tápanyag hiány? Előfordulhat, a sok palánta már felélte a tápanyagok nagyját. Kéne kicsit trágyázni. A palánták trágyázására valami folyékony trágya előállítása lehetne megoldás. Erre pedig az lenne a megoldás, hogy keresek valami receptet az interneten, amivel megpróbálom megetetni a palántáimat.

20170410_082935.jpg

A fehér paprika palánták viszont nagyon szépek, talán 1-1,5 hét múlva már ki is lehetne ültetni őket. De azért megvárom, amíg jobb idő lesz.

20170410_082950.jpg

A kaliforniai paprikák is kezdenek szépek lenni. It is meg lehet figyelni, hogy egyes palánták egészen szépek, mások pedig olyan, mintha csak pár nap vagy egy hét múlva keltek volna ki. Ezeknek kicsit több idő kell a palántázáshoz, mint a fehér paprikának. Mire kialakulnak, addigra majd lehet már palántázni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása