zoldseges_kert.jpgPalánta nevelés legizgalmasabb része, hogy mikor kelnek ki a palántáknak eldugott magokból. Mekkora százalékkal erednek meg a magok. Mivel nem igen van időm bejutni a kertbe, ezért a már eredményekkel kecsegtető palántákról készítettem pár képet. Azért is készítettem róluk, mert végre a paprika magok is megemberelték magukat és kibújtak a földből.

A paradicsom magok már egy ideje a felszín felett vannak és folyamatosan csak nőnek. Annyira, hogy átlagosan 15 cm magasak, ami azt jelenti, hogy 2 hét múlva már lehet palántázni, ha az időjárás engedi. De előtte már a kis balkon paradicsomokat is ki tudom rakni ládákba. Így a növekedés elején is látni, mennyire lemaradtak a fürtös kerti paradicsomokhoz képest.

20180407_095326.jpg

A kis mini paradicsomok nagyon aranyosak, rövid a száruk.

20180407_095337.jpg

Mind a két paprika ládában hasonló nagyságú hajtások indultak meg a növekedés útján. De már elindultak.

20180407_095415.jpg

A sárga fürtös paradicsom is szépen növekszik. Remélem tényleg sárga lesz, nem úgy, mint tavaly, amikor sárgás-piros koktél paradicsom kelt ki a magokból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása