borso.jpgSajnos, ahhoz képest, hogy mennyire szerettem volna a bloggal és a kertemmel foglalkozni és sok bejegyzést írni, ehhez képest se a kertemmel, se a bloggal nem tudok annyit foglalkozni, mint amennyit szeretnék. És ez kezd megszokottá válni. :(

Mivel kertészkedni nem volt nagyon időm, ezért új dologról nem is tudok beszámolni, maximum a már elvetett magok kelését tudom veletek közölni. Ilyen például a borsó.

A vetés óta eltelt kb. 2 hét alatt egy szem eső nem esett, ami tavasszal kicsit nem normális. Ennek betudható, hogy a borsóm nem is kelt ki rendesen.

20180424_060950.jpg

Látni, hogy elvétve kelt csak ki. Sőt, bár a képen nem annyira látni, de a madarak ellen bevetett faágak se hozták meg az elvárt sikert, mivel fürdési, kapirgálási nyomok vannak a sorokban, vagyis rájártak a magokra. Pedig eddig minden évben bevált ez.

Mikor megláttam a kelési arányt, kicsit elkeseredtem, ezért megnéztem a föld alatt mi van. Ott elég sok helyen még csíra mentesen ott van a borsószem. Vagyis nem volt elég nedvesség a földben, hogy beinduljon a csírázás. Direkt nem szerettem volna locsolni a borsót, amíg ki nem kel, mivel a locsolás odacsalja a gilisztákat, amelyek a vakondokat. Az meg sohasem jó a vetésnek. Amúgy már jártam így pár éve, akkor is elég száraz volt a tavasz. Eredménye az lett, hogy még csak elkezdett virágozni a borsó nagyja, amikor már szedtünk le érett hüvelyeket. Ezt nem szeretném idén is eljátszani, hogy 5-6 alkalommal kelljen megszedni a borsót.

Ezért be lesz rotálva a három sor, és újra lesz vetve. Viszont most a magot is és a sort is be fogom jól locsolni, áztatni, és más módszert találok ki a madarak ellen, talán fóliával letakarom és néha meglocsolom alatta a földet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása