cekla.jpgErre szokták mondani, hogy ha egyszer valami beindul, akkor az beindul. Találtam még egy mentet cikket a cékláról, szintén a http://nepgyogyaszat.com oldalról, ami kicsit rövidebb, de talán van benne olyan téma, ami az előző bejegyzésben nem volt:

"Gyógyulj céklával!

Vérszegénységgel küzdesz? Méregteleníteni szeretnél? Akkor fogyassz rendszeresen céklát!

A betegségek megelőzésére és a tünetek kezelésére rengeteg zöldség közül válogathatsz a természet patikájából. Egy ilyen vitaminbomba és ásványianyag-forrás a cékla és annak levele, amely különböző formákban egész évben fogyasztható és sok betegségre jó hatással van. Fontos tudnunk, hogy a legjobb szervezetünk számára, ha a céklát nyersen fogyasztjuk, mert így értékes tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe. Számos ásványi anyagot tartalmaz: vas, magnézium, réz, jód, kén, kalcium, kálium, foszfor, valamint vitamint is (C, B1, B2, B3, K, P).

És hogy mire használ?

- Magas vastartalma miatt serkenti a vörösvérsejtek képződését, ezért javítja a vér oxigénfelvevő képességét. Vérszegénység esetén kifejezetten ajánlott fogyasztása.

- Serkenti a vese, a máj, a lép és az epehólyag működését, ezért nagymértékben hozzájárul a méregtelenítési folyamatokhoz.

- Mivel magas a pektintartalma, ezért nagyszerűen tisztítja az emésztőrendszert.

- Nagyon jól alkalmazható magas vérnyomás, szív és érrendszeri betegségek, valamint ízületi fájdalmak kezelésében.

- Magas folsavtartalma miatt, jelentős szerepet játszik az idegrendszer működésében.

- A várandósság ideje alatt is ajánlott fogyasztani, hiszen segít a vérképzésben és számos rendellenességet képes megelőzni.

- Mivel magas az antioxidáns tartalma, ezért a rákellenes küzdelemben is bevethető. 

- Kiváló megoldást nyújthat, különböző bőrproblémákra, menstruációs zavarokra, emésztési problémákra, fáradtság ellen, enyhítheti a klimax tüneteit stb.

- A céklalé segíthet a nátha és az influenza megelőzésében.

Mindegy milyen formában, de fogyasszuk rendszeresen…!

Birtalan Katalin - természetgyógyász"

Még egy olyan növény, amely egy egész patikát ki tud váltani. Kár, hogy ezekről annyit nem tudnak az emberek, inkább több ezer forintért megveszik a rengeteg gyógyszert, amely alkalmazásával plusz betegségek jelennek meg. Pedig a céklának nincsenek mellékhatásai, maximum az, hogy zöldségfogyasztó lesz az ember...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása