szunyog.jpgAz utóbbi bejegyzéseim közül volt egy, amelyben a szúnyogok risztsáról írtam. Ott nagyon alaposan leírtam, milyen növényeket találtam, amelyek elvileg riasztják a szúnyogokat. Nekem otthon hirtelen csak citromfüvem volt, ezért pár tartóba ültettem és a nyulak óla elé tettem őket. Sajnos, nem hozta meg a várt segítséget. Annyira felhalmozódtak a szúnyogok, hogy szinte elviselhetetlen.

Tegnap ezért egy drasztikus megoldást találtunk ki, vettünk az egyik nagyáruházban egy csapdát, amely nem kimondottan a szúnyogok ellen van, de mint kiderült nagyon is tetszett nekik. Konkrétan tegnap este összeraktam és a nyulak ólja előtti lámpát égve hagytam, majd az összerakott csapdát a lámpához nagyon közel tettem. A fény vonzza a bogarakat, gondoltam ott lesz a legnagyobb népsűrűség a bogaraknak.

És jól gondoltam, mert tényleg ott lehetett, mert reggelre, mikor mentem a lámpát lekapcsolni, szinte alig volt üres hely a papíron. Ez egy háromszög alakra összehajtogatható keménypapír belül valami sárgás ragaccsal lett bekenve, volt neki egy akasztója, amelynek az aljára lehet a "csalit" felakasztani. Kettő volt a dobozban kb. 1000 forint értékben. Mivel jól bevált, gondolhatná az ember, hogy ez kell. Viszont ha ezt veszek, akkor legalább 30-40 darab kell, ha nem több, mert nem is lehetett észrevenni, hogy kevesebb lenne a szúnyog.

Ezért gondoltam, akkor inkább keresek valami más megoldást, amellyel ha el nem tudom kergetni a szúnyogokat, akkor kipusztítom őket. Viszont jó lenne egy házilag is elvégezhető megoldás. Ezért keresgettem az interneten. És láss csodát, mit találtam mint megoldást?

darazscsapda.jpg

Az általam már használt és bevált megoldást. Egy flakont kettévágva egy jó csalival és már hullanak is a szúnyogok. Már csak a jó csalira van szükség. Az interneten a legjobban preferált megoldásnak a víz, cukor és élesztő keveréket ajánlják. Mivel mindegyikből van otthon és a csapda szerkezetek is rendelkezésre állnak tavalyról, így otthon délután már élesítem is a csapdákat.

Amúgy próbálkoztam egy elektromos szerkezettel is, amelyik elvileg a legyet és egyéb rovart vonzza a fényével, aztán megrázza őket. Nem igen keresték a kapcsolatot a szúnyogok. Igaz a legyek, mert azok is voltak szép számmal, mintha eltűntek volna. Ez arra enged következtetni, hogy a csapdáknál a legfontosabb a jó csali. Minden bogárnak el kell találni a legjobb csemegét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

markgarden 2019.06.21. 11:56:12

A várt eredmény elmaradt. A szúnyogoknak nem tetszett az élesztős koktél. Most egy új koktélon gondolkodom. Talán megpróbálom ellenük is a sörös koktélt. A a darazsak és legyek ellen bevált, talán a szúnyog is szereti a piát.
süti beállítások módosítása